Larvae

(By Mircea Andrei Florea)

Book Cover Watermark PDF Icon
Download PDF Read Ebook

Note: If you encounter any issues while opening the Download PDF button, please utilize the online read button to access the complete book page.

×


Size 27 MB (27,086 KB)
Format PDF
Downloaded 668 times
Status Available
Last checked 14 Hour ago!
Author Mircea Andrei Florea

“Book Descriptions: Mircea Andrei Florea (n. 1996, București) este absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității București și al unui masterat de Algebră, Geometrie și Criptografie. A citit la Clubul de lectură Institutul Blecher (2015, 2016), a participat la Festivalul „Zona nouă” (2018) și a publicat poezie în reviste și pe platforme online („Poesis internațional”, „Vatra”, „Echinox”, „Subcapitol”, „Steaua”, „DLITE”).



Despre larvae:

Larvae, nu larve. Suntem în prezența materiilor extraterestre, în insolit. Veți întâlni aici un copil singur, urmărind ritmurile naturii, urmărit de contradicțiile naturii umane, dar și imagini care vă vor tăia respirația (iritându-vă însă cu precizia lor). În aceste poeme (care, chiar și atunci când ies din matca notațiilor astrofice, par scrise pe boabe de orez) găsim, în egală măsură, liniștea necesară conservării obiectelor fragile și pacea înșelătoare a cruzimii. Mircea Andrei Florea „strunește” două voci pe cât de inofensive în contexte mundane, pe atât de dificile și de pretențioase în poezie: una a timidității extreme, hipersensibilă până la neverosimil, o alta fermă, potrivită rostirii de enunțuri gnomice, sentințe tăioase, reci propoziții anti-confesive. Nu întâmplător, una dintre imaginile recurente ale volumului este cea a monstrului bicefal. Dacă Donnie Darko ar scrie poeme.

Olga Ștefan

Creaturi bicefale și vermine obscene; spațiu privat, ocultat, vulnerabil; corpul situat la întretăierea regnurilor. Toate aceste elemente își fac apariția în introspecția simbolică a subiectului, în found poetry, în scenetele impersonale și eclectice. Astfel, în larvae există un fond afectiv pe cât de exotic și luxuriant, pe atât de straniu. În ansamblul poetic atent proiectat de Mircea Andrei Florea se conturează un umwelt al inhibițiilor: un ecosistem intim paradoxal, care pierde în vitalism, dar câștigă în excitabilitate. Un stagiu larvar, apatic, a cărui energie emoțională își ratează obiectul. E tot ce mai rămâne „într-o eră / fără finalitate, fără război”.

Mihnea Bâlici

Manuscrisul volumului larvae este unul dintre cele două câștigătoare ale Concursului de debut în poezie „Max Blecher”, ajuns la ediţia a zecea. Din juriu au făcut parte scriitorii Simona Sora, Olga Ștefan și Claudiu Komartin.”