Despre memoriile femeii și alți dragoni

(By Raluca Nagy)

Book Cover Watermark PDF Icon
Download PDF Read Ebook

Note: If you encounter any issues while opening the Download PDF button, please utilize the online read button to access the complete book page.

×


Size 22 MB (22,081 KB)
Format PDF
Downloaded 598 times
Status Available
Last checked 9 Hour ago!
Author Raluca Nagy

“Book Descriptions: Cum să-ți retrăiești copilăria după 30 de ani.

Spre sfârșitul lui 2019, scriitoarea și antropologa Raluca Nagy ajunge în Vietnam, iar criza sanitară mondială și alegerile proprii o rețin acolo aproape doi ani. Aceasta este, aparent, premisa ori pretextul memoir-ului de față. Numai că, încet, încet, autoarea se imersează în acest spațiu complet necunoscut, într-o cultură și-un context noi, în timp și-n memorie, iar ceea ce descoperă despre sine și despre lume e inedit, dar relevant pentru fiecare dintre noi.

„Raluca Nagy vine în această carte din cartierul clujean Mănăștur al copilăriei, din Bucureștiul studiilor academice, din Belgia și Anglia profesiei sale, vine din literatură și din antropologie. Astfel echipată, primește din partea Vietnamului, țara unde-a locuit în timpul pandemiei, un dar surprinzător: întoarcerea în propria copilărie. Copilăria e centrul solar al confesiunii sale, o poveste construită din observații de mare finețe despre lumea exterioară și lumea interioară, din umor și fraze memorabile. Cu cât te îndepărtezi mai mult de spațiul cunoscut, cu atât te apropii mai mult de tine, pare să fie concluzia paradoxală a acestui memoir.“
Adela Greceanu

„Despre memoriile femeii și alți dragoni este un memoir care schimbă paradigma, așa cum ne-a obișnuit autoarea în scrierile sale (ficționale, până în acest moment). Cu o formă epistolară, cu o căldură diaristică și observații etnografice, cu accentul unor eseuri personale, cu inserții culturale, respectiv literare, cu un limbaj bine înfipt în contemporan, cu umor și emoție, cea de-a treia carte a Ralucăi Nagy chestionează memoria, preconcepțiile, lumea (și locul nostru în ea). Mai mult decât atât, recreează copilăria, așa cum nimeni n-a făcut-o până la ea.“
Eli Bădică